Minecraft Servers List – version 2 (Game Tracker)

[ 3 ] 7. Dec, 2011 |

Jeg har i år (2011) arbejdet en del med nye spil/gaming projekter af forskellig art. En af de gode succeser er bla. min Game Tracker der kan overvåge online spil servere. Via diverse kald og smarte løsninger kan jeg hive forskellige data ud fra de enkelte servere og præsentere på en hjemmeside – til gavn for både de enkelte servere der ønsker spillere ind på deres server og de spillere ude i verden der leder efter en specfik server at spille et multiplayer spil på – min side forsøger at skabe bro mellem de to.

Referencen: Minecraft-server-list.com

Minecraft Server List Logo

Som kernen i mit projekt har jeg valgt at bero på spillet Minecraft der er oplagt både fordi jeg selv syntes det er et godt spil, jeg har erfaring med at drive en server samt serverne er lavet på en sådan måde at jeg forholdsvis nemt kan kommunikerer med dem.

De seneste 2-3 måneder har jeg så arbejdet med at få optimeret hele mit system ved at få rettet alle de fejl der har været samt introduceret nye funktioner ønsket af brugerne. Faktisk har jeg her den seneste tid omskrevet alt koden, hver eneste linie kode er taget til revision og optimeret hvor det har været muligt.

Seneste version af min tracker kan findes i en live udgave på Minecraft Server List.
Udover jeg har SEO med i alle de projekter jeg laver (tekster, opsætning, linkflow mv.), så er loadtids optimering også noget jeg har prøvet at inddrage overalt i dette system. Selvom der er et stykke endnu til jeg har tunet det helt, så vil man opleve en hjemmeside med god response tid, på trods af der arbejdes med mange data.

Der skal naturligvis også være en tilknyttet mobil version af siden – en stor den af trafikken pt. er faktisk fra mobile enheder. Men der skal jo også være noget arbejde at hygge sig med i den kommende vinter :)

Minecraft listen trækker mellem 30.000-50.000 unikke besøgende til hver eneste dag og de andre game trackers til andre spil jeg tester lidt med, viser også meget lovende besøgstal – så det er et projekt der er værd at arbejde lidt videre med og få lavet det så dynamisk at det kan opsættes til et nyt spil med individuelle trackers på meget kort tid.

Hvor er det dog skønt at være selvstændig og kunne arbejde på præcis de ting man syntes er spændende :)

Og med min udgivelses frekvens på denne blog, må jeg hellere ønske alle der læser dette en God Jul og et Godt Nytår nu!

Tags: , , , , ,

Kategori: Kataloger, Spil

Om udvikleren

Dansk webudvikler med stort kendskab til PHP, Classic ASP, JavaScript og lignende udviklingssprog. Wordpress opsætning samt optimering. Har arbejdet professionelt med udvikling til internettet siden 1998 og har været selvstændig siden 2003 i firmaet Koala Designs ApS.

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Rolf hansen says:

  Når man både arbejder med noget man synes er sjovt, og som samtidigt bliver en succes, så kan det ikke blive bedre.
  Lyder som om du har fat i begge dele her :)
  og glædelig jul og godt nytår til dig også :)

 2. Jonas Carlsen Kjær says:

  Har en server der på! :D

  Rigtig godt system og meget pænere end de mange andre. Jeg høre ikke rigtig nogen servere få trafik ved at sætte sig ind på de andre, men den her virker straks. :)

  Min server heder battlecraft.dk, den står dog som offline hvilket den har gjort i et stykke tid. Forstår ikke helt hvorfor, men udover det er det virkeligt et godt stykke arbejde du har gjort på siden :D

  Mvh,
  Jonas Carlsen Kjær

  • Hej Jonas,

   Glad for du kan lide siden og har valgt at bruge den + føler du har udbytte af den – der er netop rigtig meget trafik og det stiger stadig i trafik dagligt.

   Jeg kigger lige nærmere på det du oplever med at den står som offline – er ved at omkode mit ping script lidt, så det kan være jeg har været lidt for grov med nogen af indstillingerne :)

Skriv en Kommentar