Hvornår står solen op? Soltider.dk har svaret

[ 0 ] 11. Nov, 2019 |

soltider logoUnik dansk tjeneste hvor du rigtig nemt kan finde ud af hvornår solen og månen står op og går ned. Du kan få tiderne på lige det sted i verden du ønsker dig det.

Referencen: Soltider.dk

Via et Google kort kan du klikke dig til en lokation eller blot lave en adresse søgning – systemet vil derefter beregne solopgang, solnedgang, dagslængde, måneopgang, månenedgang, månefaser og give diverse yderlige informationer.

Det er en tjeneste udviklet tilbage i 2015 af Koala Designs Aps og opdateret en række gange, uden jeg har nævnt den før her på bloggen.

Udover de nævnte funktioner, tilbydes der også en API adgang alle kan benytte sig af, til at trække sol og måne data ud der kan benyttes i egne tjenester.
Eksempel på brug af API kan ses på min Put and Take side. Der vises solopgang og nednedgangs tider for hver enkelt fiskesø i sidebaren.

Samt der er en lidt nemmere Widget der kan benyttes på sin egen hjemmeside hvis man ønsker at vise solopgang og solnedgangs tider til sine brugere. Se eksempel herunder hvor widget er sat til at vise Solnedgang for Rådhuspladsen i København

Soltider Widget

Grundet Google’s lidt hæftige priser på geolocations data, er tjenesten en stor underskuds forretning. Der er nogen reklamer på siden, men de kan slet ikke dække udgiften til Google.
Dog vælger jeg at holde tjenesten i live da den er meget populær blandt danskerne og benyttes af mange.
En senere dato vil jeg kode caching ind i opslagsdelen, så der derved kan reduceres i antallet af geolokations kald til Google.

Tjenesten blev også lavet på engelsk på sit eget domæne, men det har jeg senere valgt at lukke igen, netop pga. Googles priser og ringe indtjening på siden.

Vi er bekendt med at siden benyttes af jægere, lystfiskeri, kajak og sejlads folk, flag op/ned tider og en masse forskellige foreninger hvor det er relevant for dem at vide præcist hvornår solen og eller månen står op og går ned.

Tags: , , ,

Kategori: Referencer

Om udvikleren

Dansk webudvikler med stort kendskab til PHP, Classic ASP, JavaScript og lignende udviklingssprog. Wordpress opsætning samt optimering. Har arbejdet professionelt med udvikling til internettet siden 1998 og har været selvstændig siden 2003 i firmaet Koala Designs ApS.

Skriv en Kommentar